Bliv klogere på Bambus

Populært, med masser af fordele og uden kemikalier

 

Bambusplanten

Bambus er en plante som primært vokser i Asien, og hvor Kina er verdens største eksportør og producent. Der findes op imod 1.500 forskellige arter af bambus, og fælles for alle arter er, at de kan gro stort set uden vand, og kan samtidig overleve både tørke og oversvømmelse i længere perioder. 

Bambus vokser utrolig hurtig og er faktisk den hurtigst voksende plante på jorden, og derfor absorberer den også op til 5 gange mere CO2 end hårde træarter. Nogle arter af bambusplanter kan vokse helt op imod 1 meter om dagen!!! under de rette omstændigheder og rigtige klimaforhold – af samme årsag kan man også høste bambus flere gange om året. Har man først plantet bambus ét sted, behøver man ikke plante nye marker samme sted, da bambusplanter spreder sig naturligt (og hurtigt).

Desuden er bambus i familie med græs, og gror 100% naturligt, helt uden brug af pesticider og andre kemikalier, som er skadelige for omgivelserne. Det er bl.a. disse grunde der gør, at bambusplanten bliver kaldt ”Naturens grønne guld”.

Hvorfor er bambus egentlig så populært?

100% BAMBUS sengetøj, pudebetræk, lagner, dyner og puder har en lang række gode egenskaber – her kan bl.a. fremhæves at det er:

 – Antibakterielt

 – Svedtransporterende

 – Naturligt allergivenligt

 – Har en fremragende absorberingsevne*

 – Giver maksimal ydeevne uanset temperatur

 – Isolerende og temperaturregulerende

 – UV-resistens

 – Biologisk nedbrydeligt

*Bambusstof har en fremragende absorberingsevne, og kan absorbere op til 3 gange dens egen vægt i væske, hvilket gør at bambusstof er særdeles velegnet til sengetøj, da det holder fugt og væske væk fra huden og lader det fordampe.

Ingen kemikalier

Bambussen er yderst standhaftig og kan som tidligere nævnt vokse uden behov for kunstvanding, og den er samtidig hårdfør overfor både tørke og oversvømmelse.

Bambus planten vokser 100% naturligt og uden brug af pesticider og andre skadelige kemikalier.

Brugen af kemikalier i sengetøjsproduktion er desværre svær at undgå 100%, men hvis du ønsker at købe kvalitets sengetøj, så skal du gå efter bestemte certificeringer. Alt sengetøj fra BAMBUS Company er ØKO-TEX 100 certificeret – din garanti for at sengetøjet er produceret ansvarligt og uden brug af skadelige kemikalier.

 
Indkøbskurv
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.