Vaskeguide

VIGTIGT MED SKÅNSOM VASK

SÅDAN VASKER DU DIT BAMBUS SENGETØJ?

Vidste du, at en fyldt vaskemaskine er skånsom vask, da tøjet her ikke vil blive kastet frem og tilbage under vask, som hvis det er en vask med meget lidt tøj – da det slider mere på tøjet. Dette har især betydning ved bambussengetøj, der jo suger en stor mænge vand, og ved en halvfuld vask, vil bambussengetøj blive revet og kastet rundt under centrifugeringen, så det tynde og lækre stof brister.

  1. Er der specielle pletter på dit sengetøj, der ikke går af ved almindelig vask – blod eller andet – så skal de sprøjtes eller smøres ind med noget pletfjerner. Men gør det først lige inden vask! Pletfjerner kan ødelægge stoffer, hvis det sidder på for længe.
  2. Husk at vende vrangen ud og lukke lynlåsen i sengetøjet, ellers risikerer du nemt det ødelægges. Lad dog lynlåsen stå 8-10 cm åben, så du nemt kan åbne lynlåsen igen efter vask.
  3. I vaskemaskinen med alt sengetøjet – dynebetræk, pudebetræk og lagen – husk at sortere dit vasketøj i mørke og lyse farver. Det er også vigtigt at maskinen er fyldt med tøj, se ovenfor!
  4. Tilsæt et mildt produkt af vaskemiddel, enzymfrit – gerne flydende. Brug ikke skyllemiddel, det forringer sugeevnen på dit sengetøj.
  5. Vask af bambus sengetøj skal ske på max. 30 grader. Bambusmaterialet er antibakterielt, så derfor er 30 grader nok. Højere temperaturer gør desværre det, at det krymper og slider på dit sengelinned.
  6. Anvend den laveste centrifugering. Det er under centrifugeringen, der sker mest slitage og tøj ødelægges – dryptørring er altid det fortrukne.
  7. Tørring af sengelinned udenfor giver en dejlig og frisk ren duft, når du kryber under dynen – mens tørring af sengetøj i tørretumbleren giver den blødeste følelse. Vi anbefaler luft tørring af dit bambussengetøj, alternativt skal det tørretumbles på den laveste temperatur.

Følger du disse simple gode råd om vask af dit nye bambussengetøj, så vil du opretholde en god hygiejne, holde dit bambussengetøj pænt og krybe under dynen til en god nats søvn med god samvittighed og følelsen af velvære.

Indkøbskurv
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.